Septembris 2011 korraldasime Targa töö tuuri, mille käigus külastasime erinevaid keskusi ja asutusi, kus saab kaugtööd teha. 

Targa töö tuuri viimane peatuspaik oli Abja-Paluojas, kus vallavalitsusega ühes majas asub ka Abja kaugtöökeskus.

 

Abja kaugtöökeskus on pandud püsti nelja aktiivse naise poolt, kes on ka piirkonnas mitmeid koolitusi läbi viinud, sh arvutikoolitusi Ole kaasas. Praegu asub Abja kaugtöökeskus vallavalitsusega ühes majas, kuid plaan on kolida, kuna valla poolt nõutud rendisummad on väikesele keskusele ülejõu käivad. Plaan on kolida kooliga ühta majja.

Abja kaugtöökeskuses on neli töökohta. Katrin Mäger, kes kasutab kaugtöökeskust oma raamatupidamise klientidega kohtumiseks, ütleb, et keskuse kasutamise vastu oleks rohkem huvi, kui hinnad nii kõrged ei oleks. Väikeste lastega naisi on Abjas palju, kes tahaksid paindlikult töötada, kuid seda takistab sõimerühma puudumine.

Targa töö tuuritajad kinkisid Abja keskusele Jänku Jussi lugude raamatu koos värviraamatuga, et keskuse kasutajate lastel lugemist jaguks.