Minu "avastus" ei ole midagi erilist, aga ilmselt üsna vähelevinud teadmine. Tegelikult oli see minu paariaastane õepoeg, kes mõned korrad arvuti lihtsalt klaviatuurilt käima pani. Korpuse küljes olev nupp oli ilmselt kaitstud. Asja lähemalt uurima hakates avastasin BIOS'es emaplaadi seade, kus sai määrata suvaline klaviatuuri otsetee arvuti käivitamiseks.

Hiljem seadistasin ka töö DELL-sülearvutil BIOS'est käivitumist – et masin käivitub automaatselt 7:45 tööpäeviti. Nii ongi mu sülearvuti kaas pidevalt kinni ja tööd teen suurel monitoril. Läpaka peale saab näiteks mõne kergema töövahendi panna.

Ainult seda tuleb jälgida, et sülearvuti toitekaabel välja tõmmata, kui järgmine päev on riigipüha – siis arvuti tööle ei lähe ja elektrit ei raiska.
Hiljuti palus mu kolleeg arvutikast laua peale tõsta, kuna raseduse tõttu on igal hommiku laua alla kummardamine vaevarikas.

Arvuti töölejätmine jällegi ei ole loodussõbralik. Jällegi pilk BIOS'esse ja pakuti variandiks topeltklõpsu hiirega – et masin käima saada.
Muidugi peab hoiatama, et igaüks ei tohi BIOSe seadeid muutma minna. See jäägu administraatorite tööks. Aga vähemalt vihje, mida soovida võiks. 

Rein