Sänna Kultuurimõisas
20. märtsil kell 19.00 – 07.00

Sännas toimus väga vahva arvutite öö – kohal oli üle 30 noore ja täiskasvanu. Kaugemad tulijad olid Ruhnust ja Sillamäelt.

Veljo Haamer rääkis nutitelefonide võimalustest ja Toomas Laasik, kes asendas Edvin Admat, arvutimängude tegemisest.

Arvutimängude loomisega tegelev Toomas rääkis, et arvutimängu tegemises ei ole midagi keerulist ja lihtsama mänguga saab peaaegu igaüks hakkama. Toomas näitas pilte Fanchinima stuudiost, kus ta hetkel töötab ja kus näitlejate abiga mängude jaoks vajalikke liikumisi ja näoilmeid salvestatakse.

"Teemasid ja viise kuidas tänapäeval arvutimänge tehakse on palju ja konkurents on väga tihe. Seetõttu üks viimase aja  trende on mängud, mis on mõeldud nendele, kes tavaliselt arvutimänge ei mängi (casual gamers). Uueks platvormiks on ka nutiseadmed. Meeldiv on näha ka hariduslike mängude võidukäiku, sest on hakatud aru saama, et läbi mänguliste tegevuste omandatakse teatud sorti teadmiseid kõige paremini," rääkis Toomas. Vt ka Toomase blogi …

Selleks, et arvutimäng aitaks arendada mõtlemist, keeleoskust, planeerimist jms oskusi, ei pea see kattuma otseselt õppeprogrammiga, vaid pigem aine vastu huvi äratama ning innustama juurde uurima. Mõnedeks näideteks on Enercities, mis õpetab säästlikult elama, ja Europa Universalis, mille keskmes on ajaloosündmused. 

Tegevust jätkus hommikutundideni. Kõva füüsilist pingutust pakkusid Kinec Xboxi erienvad mängud, põnevust lõid võrgumängud.

Osalejate vahel loositi välja Microsofti veebikaamera, moodne klaviatuur läks parimale kettaheitjale Xboxi sportmängude turniiril.

Sänna Kultuurimõis
Sänna, Rõuge vald
Võrumaa
www.kultuurimois.kultuuritehas.ee
555 88 929