23. mail 2014 toimub Kose vallas, Harmi külas Veskimäe talu Koolituskodu avamine, millega Targa töö ühing tähistab suvekontorites töötamise hooaja algust.

Veskimäe Koolituskodu pakub lisaks mõnusale koolituskeskkonnale suve perioodil ka tuge paindlikult töötajatele –selleks on loonud Koolituskodu suvise kodukohviku, kuhu oodatakse inimesi kaugtööd tegema. Kohvik meelitab tervisliku metsa ja –taimetoidu ning kontoriga värskes õhus ehk kodukohviku suveterrassiga. Lisaks on suvekuudel plaanis põnevad huvitegevused ka neile lastele, kes vanematega kaugtööpäevale kaasa tulevad.

Avamisüritusel räägib Koolituskodu perenaine Kati Eenmaa ettevõtmise ideest ja plaanidest, Targa töö ühingu eestvedaja Kadri Seeder teeb ülevaate kaugtöökeskustest Eestis, rahvusvahelise koostööprojekti ekspert Tanel Mätlik tutvustab teiste riikide kogemusi kaugtöökeskuste arendamisel.

Üritusel saab ka Kodukohviku menüüd degusteerida.

Kaugtöökeskused, mida nimetatakse ka koostöökeskusteks või targa töö keskusteks, toetavad paindlikult töötamist, pakkudes töökeskkonna kasutamise võimalust ning teisi kogukonnale vajalikke teenuseid. Linnades tegutsevad sellised keskused büroohotellide, inkubaatorite või jagatud kontoritena, maapiirkonnas rahvamajade, koolituskeskuste vms multifunktsionaalsete keskustena. Senine praktika on näidanud, et keskused aitavad kaasa väikeettevõtlusele ning maapiirkondade arengule.

Üritus toimub kaugtöö kuu raames, millega kutsutakse tööandjaid ja töötajaid üles korraldama tööd targalt – kasutama otstarbekalt nii keskkonna kui inimressursi ning leidma mõlemale poolele sobivaid lahendusi.

Kaugtöö kuu eestvedajad on Targa töö ühing ja Microsoft, koostööd tehakse mitmete organisatsioonidega. Vt www.kaugtoo.ee

Koolituskodust lähemalt www.koolituskodu.ee.

Lisainfo:
Kadri Seeder
Targa töö ühingu eestvedaja
+3725093039
kadri@smartwork.ee